Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















10 Ağustos 2011 Çarşamba

Cevizli Tahin Helvası

MALZEMELER:
  • 500 gram sade tahin helvası
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Süslemek için:
  • Badem veya antepfıstığı
YAPILIŞI: Tahin helvasını çatalla iyice ezin. Tahin, limon suyu ve cevizi ilave ederek karıştırın. Karışımı, ısıya dayanıklı küçük kaplara boşaltın. 180 derece fırında 5-10 dakika, üzeri pembeleşene dek pişirin. Üzerine badem veya antepfıstığı serpin. Ilık olarak servis yapın.
                                                            Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder