Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















10 Ağustos 2011 Çarşamba

Un Helvası

MALZEMELER:
  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
 YAPILIŞI: Bir tencerede tereyağını eritip elenmiş unu ilave ederek, kısık ateşte un pembeleşene kadar kavurun. Ardından ince kıyılmış ceviz içini ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Soğumuş şerbeti unun içine boşaltıp hızlı bir şekilde karıştırarak una yedirin. Pütürsüz bir kıvama geldiğinde ocaktan alın. İstediğiniz şekli verip servis yapın.
                                                            Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder