Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















14 Ekim 2011 Cuma

Çokokrem

MALZEMELER:
 7 çorba kaşığı nişasta
3 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı fındık (dövülmüş)

YAPILIŞI:Yumurtaları kırıp 1 su bardağı şekerle uzun bir süre çırpın. Köpük haline gelince nişasta ve eritip soğuttuğunuz margarinide ilave edin çırpmaya devam edin. Kakao, vanilya ve fındığı katıp çırpmaya devam edin. Kıvamı geldik sonra kavanoza koyup buzdolabında dinlendirin.
                                                            Afiyet Olsun.

Çömlekte Et

MALZEMELER:
1.5 kg. kemikli dana eti
1 adet soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Kimyon
Tuz

YAPILIŞI: Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirin. Üzerine dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları etlerin arasına sokun. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edin. Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatın. Yarım su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Bu şekilde hazırladığınız çömleği fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirin. Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizleyin ve servise hazır.
                                                             Afiyet Olsun.

Çikolatalı Bisküvi

MALZEMELER:
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3,5 su bardağı un
100 gr. sütsüz çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI: Yumurta, margarin, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında açın. Bir rende veya şekilli bir aletle şekil verin. 5 cm. eninde, 15 cm. boyunda kesin. Yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Çikolatayı eritip soğumuş bisküvilerin üzerini süsleyin.
                                                          Afiyet Olsun.

Çiğ köfte

MALZEMELER:
250 gr ince bulgur
200 gr yağsız dana kıyma
1 demet maydanoz
2 adet soğan
2 adet domates
Kırmızı biber
Tuz
Marul veya Salata yaprakları

YAPILIŞI: Bulgurları ayıklayın. Domateslerin kabuklarını soyun çok küçük doğrayın. Maydanozlarıda ince ince kıyın. Dana kıymasına, bulgur, domates ve maydanozları ilave edin. Tuzunu ve istediğiniz kadar biberini katıp harcı yoğurun. Çiğ köftenin tüm özelliği yoğuruluşundadır. Bütün malzeme karışana kadar yoğurmanız gerekir. Sonra bu karışımdan küçük küçük parçalar koparın. Elinizle köfte biçimi verin. Büyükçe bir servis tabağına yeşil salata veya marul yapraklarını serin. Şekil verdiğiniz köfteleri bu yaprakların üzerine dizerek servis yapın.
                                                             Afiyet Olsun.

Çiğ Börek

MALZEMELER:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 kahve kaşığı tuz
1 su bardağı su

İç Malzemesi:
250 gr kıyma
3 yeşil biber
1 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su

YAPILIŞI: Derin bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Başka kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, domates,yeşil biber, maydanoz, tuz, karabiber ve su karıştırılarak bir harç hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açın. Hazırlanan harçtan, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürün. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğ böreğin kenarları bir tabakla kesin. Hazırlanan çiğ börekleri kızgın yağda her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartın.
                                                            Afiyet Olsun.

Çıtır Kurabiye

MALZEMELER:
125 gr margarin
3/4 su bardağı şeker
1 bardaktan biraz fazla un
1 paket den az vanilya
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi

YAPILIŞI:Oda sıcaklığındaki yağı çırpın. Krema gibi olana dek. Şekerin yarısını ilave edip kabarıp hafif krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve cevizi ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye yuvarlak şekil verip aralıklı yerleştirin. Elinizle yada bir çatalla hafif bastırıp düzleştirin. 150 derecelik fırında altın sarısı gibi kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca tepsiden alıp üstüne pudra şekeri (soğuduktan sonra) dökebilirsiniz.
                                                           Afiyet Olsun.

Çılbır

MALZEMELER:
400 gr yoğurt
5 su bardağı su
4 adet yumurta
Yarm çay kaşığı kırmızı biber
2 diş sarımsak (dövülmüş)
Yarım kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı margarin
Tuz

 YAPILIŞI:Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Bir tencereye suyu, sirkeyi vetuzu koyup kaynatın. Yumurtaları tek tek kırıp bir kepçe içinde kaynayan suya bırakın.1 dk sonra çıkarıp içinde yoğurt olan servis tabağına çıkarın. Son olarakta kırımızı pul biberi kızartıp üzerine dökün.
                                                             Afiyet Olsun.

Çerkez Tavuğu

MALZEMELER:
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek içi (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI:Tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, pişirin. Etini lif lif ayirarak ince ince didin. Servis tabağına yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Didilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
                                                             Afiyet Olsun.

Çerkez Mantısı

MALZEMELER:
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
tuz

İçi İçin;
2 adet haşlanmış patates
yeşil soğan
maydanoz
karabiber
tuz

YAPILIŞI: Yağda soğanları haşlayın. İçine haşlanmış patatesleri, maydanozu, tuzunu ve karabiberini atıp püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile incecik açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesip malzemeden içine koyup ikiye katlayın ve haayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın.
                                                            Afiyet Olsun.

Çemenli Börek

MALZEMELER:
2 adet yufka
1 çorba kaşığı çemen
1 çay bardağı su
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı ceviz içi

YAPILIŞI: Su ve sıvı yağı karıştırın. Yarısını yufkaların arasına yarısını da yufkaların üzerine sürün. Yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri ikiye bölün. Diğer tarafta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini bir kapta karıştırın. Şerit kesitiğiniz yufkaların içine bu malzemeden koyup muska şeklinde sarın ve fırınlayın.
                                                           Afiyet Olsun.

Çeltik Kebabı

MALZEMELER:
1 kg kuzu ciğer
500 gr kuyruk yağı
3 adet domates
40 adet sivri biber
Tuz
Pul - karabiber
Kekik
Zeytinyağı

YAPILIŞI: Cigerlerimizi kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.Kuyruk yağlarını da ciğerin biraz küçüğü şeklinde doğradıktan sonra tuz, pul-karabiber, kekik ve zeytin yağını marina ediniz. Domates ve sivri biberlerimizi parmak şeklinde doğrayıp şiş aparatımıza bir ciğer bir domates ve bir kuyruk yağı şeklinde dolduruyoruz ve ızgarada pişirerek servis yapılır.
                                                          Afiyet Olsun.

Çaylı Kek

MALZEMELER:
3 yumurta
1.5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı demli ılık çay
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kakao
2 bardak un
125 gr margarin

YAPILIŞI: 2 bardak unu, eritilmiş margarini, yumurtaları şekerl birlikte bir kaba kayup iyice karıştırın. Hepsi karışınca çayı, kabartma tozunu, tarçını, kakaoyu ilave edip bir kez daha karıştırıp yağlanmış kek kalıbına koyup, önceden ısıtılmış fırına verin. 40 dk kadar pişirin.
                                                               Afiyet Olsun.

Çay Lokması

MALZEMELER:
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Kızartmak için: Sıvı yağ

YAPILIŞI: Bir kabın içinde yumurta ve yoğurdu çırpın. Sıvı yağını ve peyniride ilave edip karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Son olarak karbonat ve tuzunu da ilave edip yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açıp küçük küçük kareler kesin. Kızdırılmış yağda bu hamurları kızartın.
                                                      Afiyet Olsun.

Çanak Kebabı

MALZEMELER:
750 gr. kuzu eti
2,5 kaşık margarin
4 patates
2 kuru soğan
8 küçük taze soğan
2 domates veya yarım fincan domates salçası
2 adet kırmızı biber
2 demet dereotu
2 kahve fincanı su
1 büyük yağlı kağıt
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Kuru soğanı halka halka taze soğanları ise yarımşar parmak uzunluğunda doğrayın. Patatesleri dörde bölün. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Sonra bütün bu sebzeleri kuzu eti, domates yoksa salça, kırmızı biber, kıyılmış dereotu tuz karabiber ile birlikte büyükçe bir güvece döşeyin. Suyunu koyun. En üste güveci iyice örtecek yağlı bir kağıt sererek üzerine bir de kapak kapatın. Fırına sürün. 2 saat süre ile etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sofraya güveç kabı içinde getirip, sıcak servis yapın.
                                                            Afiyet Olsun.

Ciğer Pane

MALZEMELER:
1 adet koyun karaciğeri
yarım bardak sıvı yağ
3 adet yumurta
rendelenmiş kaşar peyniri
1 bardak galeta unu
1 bardak un
6 sap maydanoz
karabiber
tuz

YAPILIŞI:Ciğeri yıkayıp zarını yüzün. Yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Karabiber, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri serpip unlayın. Ardınd yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın. Yemekten az önce tavada kızdıracağınız sıvı yağına paneleri koyun. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
                                                            Afiyet Olsun.

Cezerye

MALZEMELER:
1 kilo havuç
1,5 su bardagı toz şeker
1 paket petibör büsküvi
1 kilo kırık ceviz
Hindistan cevizi

YAPILIŞI: 4 bardak suyun içine rendelenmiş havuçları atıp kaynatın.5 dk sonra İçine şekeri ilave edip beraber pişirin. Havuçlar eriyince altını kapatıp soğumasını bekleyin. 1 paket büsküviyi karışımın içine ufalayın. 1 kilo kırık cevizi de ekleyi iyice karıştırın. Oluşan sert hamurdan toplar yapıp hindistan cevizine bulayın.
                                                            Afiyet Olsun.

Cevizli Un Helvası

MALZEMELER:
1.5 kg un
1.5 kg şeker
500 gr margarin
2 lt sıcak su
2 su bardağı ceviz(kırılmış)
YAPILIŞI: Bir tencerede yağı eritin. Unu koyup ağır ateşte kahverengi bir hal alana kadar yaklaşık 35 dk karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ilave ederek karıştırın ve kapağını kapatın. Suyu çekildiği zaman şekeri üzerine serpin karıştırın ve ağır ateşte bırakın. Cevizide koyup bir karıştırın. İstenildiği şekilde servis yapın.
                                                              Afiyet Olsun.

Cevizli Tatlı

MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet eritilmiş margarin
1 su bardağı su
Kabartma tozu
Un

İçi için:
250 gr ceviz içi
Şeker
Tarçın

Şerbeti için:
4 bardak su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI: Sıvı yağı, eritilmiş margarini, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp bir hamur elde edin. Cevizleri bir kapta ezin, içine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp içine içten koyup poğaça gibi kapatın. 200 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
                                                            Afiyet Olsun.

Cevizli Muzlu Tatlısı

MALZEMELER:
4 muz
1 çay kaşığı vanilya
15 gr tereyağı
12 kedidili bisküvi
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı

YAPILIŞI: Bisküvleri bir kaba ufalayın.Muzları soyup uzunlamasına ikiye bölün. Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın. Muzları dizin. Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın. Kalan tereyağını eritip bisküvi ve cevizi kavurun. Sonra muzların üzerine serpiştirin. 180 derecelik fırında 5 dakika kadar fırınlayın. Son olarak yerfıstığını üzerine serpip servis yapın.
                                                             Afiyet Olsun.

Cevizli İncir Tatlısı

MALZEMELER:
  • 1.5 kg kuru incir
  • 2 su bardğı toz şeker
  • 2.5 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı su
YAPILIŞI:İncirleri ılık suda bir saat kadar bekletin. Tencereye suyu şekeri koyup kaynatın içine incirleri koyup 5 dk kadar kaynatın. Soğuduktan sonra suyunu süzerek başka bir kaba alın. İncirleri uzunlamasına kesin ve içine ceviz içi koyun ve şerbetini üzerine gezdirin. İsteğe göre hindistan çeviz ile servis yapabilirsiniz.                                      
                                                            Afiyet Olsun.

Cevizli Bisküvi

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 paket margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • pudra şekeri
  • tarçın
YAPILIŞI: Unu havuz gibi açıp ortasına yağı ve şekeri koyun. Yağı eritene kadar kopara kopara yoğurun ve bir hamur yapın. Cevizide karıştırın ve kuru tepsiye yumrular halinde bisküvi hamurlarını yerleştirin. Bu hamurların üstü sertleşince bisküvi pişmiş demektir. Sıcak tepside çıkan bisküvilerin üzerine tançın, pudra şekeri karışımdan serpip servis yapın.
                                                            Afiyet Olsun.

Cevizli Ay Çöreği

MALZEMELER:
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 adet milfy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
 YAPILIŞI:Ceviz içini ve pudra şekerini doğrayıcıdan geçirin. Portakal kabuğu rendesi ve bir yumurta akınıda ilave edip karıştırın.Milföy hamurlarının üzerine iki kaşık bu harçtan koyup bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün. Yarım saat kadar fırınladıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
                                                         Afiyet Olsun.

Cacık

MALZEMELER:
  • 600 gr yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet salatalık
  • 3 diş sarmsak (dövülmüş)
YAPILIŞI: Yoğurdu su ile sulandırın. Küçük küpler halinde doğranmış salataları, tuz ve sarımsağı, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Üzerine zeytinyğını ve kuru naneyi gezdirip servis yapın.                                                          Afiyet Olsun.

13 Ekim 2011 Perşembe

Bülbül Yuvası

MALZEMELER:
Hamur için;

Yarım kilo gr un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kase nişasta

İçine;
Yarım kg ceviz
Üzerine;
1 paket margarin
7 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
Yarım limon

YAPILIŞI:Ön hazırlık olarak 8 su bardağı suyu şekerle kaynatın. İçine limon sıkıp, soğumaya bırakın. Bir kapta un, yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan 30 parça koparın. Herbirine nişasta serpip, açın. Açılan yufkaların içine ceviz serpin ve yufkayı oklavaya sarın. Oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin. Yufkaları büzerek oklavadan sıyırın ve uçlarını birleştirin. Tatlıları tepsiye dizin. Margarini tavada eritip, üzerlerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. Üzerine şerbet dökerek servis yapın.
                                                            Afiyet Olsun.

Burma Tatlısı

MALZEMELER:
750 gr un
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
Yeteri kadar su
1 çimdik tuz

İç Malzemesi
1 kg ceviz
1 su bardağı şeker

Şerbeti için:
500 gr toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:Tüm malzemeyi yumuşak (kulak memesi kıvamı)bir hamur olacak şekilde karıştırıp yoğurun. Bu hamuru bezelere ayırıp çok ince bir şekilde açın. 1 kg ceviz içini küçük olarak kıyın ve içerisine 1 su bardağı şeker ekleyin. İnce bir şekilde açtığınız yufkalara bu karşımdan serpin ve oklavayla yuvarlayarak sarın sardıktan sonra büzüştürerek içinden oklavayı çıkartın az yağlanmış tepsiye dizin ve fırına verin pişince şerbetini dökün.
                                                            Afiyet Olsun.

Burma Kadayıf

MALZEMELER:
1 kg çiğ kadayıf
1 kg dövülmüş fıdık içi
1 çorba kaşığı pekmez
600 gr margarin


Şerbeti için;
6 su bardağı su
3 kg şeker

YAPILIŞI:Şerbetini hazırlayın. Kadayıf için 100 gr margarini ve pekmezi karıştırıp fırın tepsisinin dibine sürün. Çiğ kadayıfı tezgaha yayın ve içine fıstık içi serpip burarak sarın.Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan margarini dökün. Önceden ısıtılmış fırında ters düz ederek pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün..
                                                          Afiyet Olsun.

Biberli Börek

MALZEMELER:
2 adet yufka
3 adet sosis
5-6 adet dolma biber
2 adet kırmızı biber
1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:İki yufkayı üst üste yayıp ikiye katlayın. Yufkalardan, bir küçük yuvarlak kalıp veya gazoz kapağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. Dolma biber ve kırmızı biberleri sekiz parçaya sekiz parçaya bölün. Sosisleri ince kıyın. Bir kürdana önce sosis, bir parça biber, 2-3 tane yufka dilimi takıp kürdan dolana kadar işlemi sürdürün. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp hazırladığınız biberleri kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
                                                         Afiyet Olsun.

Biber Yoğurtlama

MALZEMELER:
1 kilo çarliston biber
3 diş sarımsak
sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 kaşık mayonez
Kırmızı biber
Tuz

YAPILIŞI:Biberler halka halinde doğrayın. Sıvı yağda biberler kavurun ve üzerine yumurtaları kırın ve pişirip servis tabağına alın. Üzerine yoğurt, sarımsak ve mayonezden oluşan sosu dökün. Son olarak yağda yaktığımız kırmızı biberi de üzerine dökün.
                                                          Afiyet Olsun.

Bıldırcın Şiş

MALZEMELER:
6 adet bıldırcın
1 çorba kaşığı margarin
Defne yaprağı
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Bıldırcınları temizleyip yıkayın. İçlerini tuzlayın. Defne yaprağı ve domates dilimleriyle şişe geçirip mangal ateşine yada fırına koyun. Ara sıra yağlayın. Üzerine karabiber ekip servis yapın.
                                                         Afiyet Olsun.

Bıldırcın Kebabı

MALZEMELER:
1 Adet Bıldırcın,
30 gr Tereyağı,
1 Yemek Kaşığı Krema,
1 Yemek Kaşığı Un,
1 Adet Bostan Patlıcan,
1 Tutam Tuz,
2 Yemek Kaşığı Salça,
1 Tutam Karabiber.

YAPILIŞI:Öncelikle bıldırcınları kemiklerinden ayırın, patlıcanın içini oyun ve bıldırcını patlıcanın içine koyun ardından tepsiye dizin. Ölçüsü verilen tereyağını bir tencerede eritin sonrasında içine unuda koyarak bir süre kavurun. Un kavrulduktan sonra tuz, karabiber, krema ve et suyunuda ekleyerek bir süre kaynatın. Yaptığınız karışımı bıldırcın kebabının bulunduğu tepsiye koyarak üzerini folyo kağıtla sarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Daha sonra afiyetle servis yapabilirsiniz.

Bezelyeli Kavurma

MALZEMELER:
Yarım kg kuşbaşı et
1.5 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet domates
2 adet biber
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Margarini kızdırıp etleri ilave edin ve kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı, havucu, biberleri de ilave edin. Birkaç kez karıştırın ve rendelediğiniz domatesi, salçayı ekletin. Tuzun ve karabiberini koyduktan sonra 1 su bardağı su ile pişirin. Son olarak bezelyeleri de ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
                                                           Afiyet Olsun.

Bezelyeli Bulgur Pilavı

MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı bezelye
2 adet kırmızı biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
1 adet kesme şeker
1 diş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI:Biberleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Sıvı yağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın. Bulduru ilave edip kavurun. iki su bardağı sıcak suyu ilave edip tuzunu ve şekerini katın. Son olarak bezelyeleri ekleyin. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin.
                                                         Afiyet Olsun.

Bezelye Soslu Makarna

MALZEMELER:
2 su bardağı bezelye
2 adet domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Margarin veya zeytinyağı
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Önce küçük küçük doğranmış soğanı biraz margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra küçük küçük doğranmış kırmızı dolmalık biberi ve sarımsağı içine atıp birlikte kavurun. Bezelyeleride içine ilave edin. 1,5 yemek kaşığından biraz fazla olan domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını da içine ilave edin. Sonra hazır soyulmuş dometesleri doğrayıp suyu ile birlikte içine ilave edin. Birazcık tuz ve karabiber atın ve biraz karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve altını açarak pişmeye bırakın.
                                                          Afiyet Olsun.

Beyaz Peynirli Çörek

MALZEMELER:
500 gr un
250 gr margarin
250 gr beyaz peynir
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaığı limon suyu
25 gr çörek otu

YAPILIŞI:Unu eleyin ortasını havuz gibi açın. Yumuşamış margarini ve beyaz peyniriilave edin. Hepsini ezerek karıştırın. Kabartma toznu ve limon suyunu da koyup ymuşak bir hamur elde edin. Hamuru 20 dk dinlendirin. Sonra bir cm kalınlığında açın. İstediğiniz kalıplarla kesip şekillendirin ve fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta çırpıp sürün. çörek otunu serpin. Yüksek ısılı fırında yarım saat kadar pişirin.
                                                         Afiyet Olsun.

Beşamelli Kuşbaşı

MALZEMELER:
750 gr kuşbaşı eti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet patates
3 adet havuç
2 fincan rende kaşar peyniri
1 çorba kaığı margarin
tuz
2 su bardağı beşamel sosu

YAPILIŞI:Patates ve havuçları minik küpler halinde doğrayıp sıvı yağda çevirin. Sonra tuzunu ve etini ilave edip çevire çevire kızartın. Et pişene kadar su ilave edebilrsiniz. Etler pişince fırın tepsisini margarinle yağlayın. Etleri tepsiye alıp üzerine beşamel sosu dökün. Rende kaşarı serpip yarım saat kadar fırında pişirin.
                                                         Afiyet Olsun.

Beşamel Salçalı Enginar

MALZEMELER:
8 adet iri körpe enginar
75 gr yağ
25 gr un
1 su bardağı süt
50 gr rende gravyer peyniri
1 adet limon
125 gr çiğ krema
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Enginar saplarını kesin. Tüylü kısımlarını kesin, dış yapraklarınıda atın. Bol suda yıkayıp limonlu suya koyun. Hepsi temizlenince enginarları tuzlu suda haşlayın. Sonra 25 gr yağ ile sote edin. Sonra enginarları bir güvece koyun ve un, süt, tereyağı ile beşamel sos hazırlayın. Beşamele çiğ krema ile rende peynirinin yarısını da katıp enginarların üzerine katın. Geriye kalan peyniride üzerine serpin ve fırına sokup 10 dk tutun ve sıcak servis yapın.
                                                           Afiyet Olsun.

Benim Makarnam

MALZEMELER:
1 paket makarna
Yarım çay bardağı sucuk (julyen usulü doğranmış)
Yarım çay bardağı sosis (julyen usulü doğranmış)
Yarım çay bardağı salam (julyen usulü doğranmış)
Yarım çay bardağı yeşil biber (julyen usulü doğranmış)
2 adet domates
1 adet soğan
10 adet yeşil zeytin
10 adet siyah zeytin
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Makarnanızı haşlayın ve süzün. Sos için Önce bir tencerede yağı kızdırın ve soğanı atıp öldürün. Daha sonra sucuk, salam, sosis, biber, yeşil ve siyah zeytinleri atıp karıştırın. Birkaç kez karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyin. Domatesin biraz sulanmasını bekleyin ve salçasını ilave edin. Eğer domates çok su bırakmadıysa yarım çay bardağı kadar su ekleyin. Daha sonra tuz ve karabiberini ekleyin. 5 dk kadar pişirin. Rende kaşar peyniri makarnanın sosunu koyduktan sonra üzerine serpin.
                                                           Afiyet Olsun.

Bebek Pastası

MALZEMELER:
250 gr margarin
4 kaşık kakao
5 yumurta
1.5 bardak şeker
1.5 bardak un
2 kaşık kabartma tozu
1 bardak süt

YAPILIŞI:Bir kapta margarin ve kakaoyu eritin. Öte yandan yumurta ve şekeri çırpın. Buna süt ve unu ilave edin. Kakao ve yağ karışımından bir bardak ayırın ve kakaoyu kek hamuruna karıştırın. Keki orta ısılı fırında 50-60 dakika pişirin. Çıkınca kalan kakao karışımını üzerine dökün.
                                                           Afiyet Olsun.

Bazlama

MALZEMELER:
3 su bardağı un
su
1 adet maya,
1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi;
250 gr kıyma
1 adet domates,
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Kimyon
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Mayayı suda eritin ve içine unu, tuzu ilave ederek bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta bir tencerenin içine sıvı yağ koyun. Soğanı, biberi, kıymayı, sarımsağı ve domatesi koyup domates suynu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edin. Hamurdan parçalar kopararak açıp içine iç malzemesinden koyun. Tavada pişirin. Piştikten sonra rulo yaparak servis yapın.
                                                          Afiyet Olsun. 

Bayat Ekmek Köftesi

MALZEMELER:
2 bayat ekmek
1 adet soğan
3 diş sarımsak
200 gr peyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 adet yumurta (çırpılmış)
Un
Galeta unu
Sıvı yağ
Kimyon
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Bayat ekmekleri robottan geçirip içine peynir, soğan, sarımsak rendesi, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, yumurta sarısı ve baharatları ekleyip yoğurun. Top şeklini verip önce una sonrada galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartın.
                                                            Afiyet Olsun.

Batırık

MALZEMELER:
1 kilo domates
1 adet soğan
2 adet biber
1 su bardağı ince bulgur
100 gr çekilmiş ceviz
Yarım demet maydanoz
Yarım kilo soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam fesleğen

YAPILIŞI:Bulguru derin bir kaba koyun.Üzerine ine kıyılmış soğan,maydanoz,domates,biber,tuz ve ceviz ekleyip bulgur yumşayıncaya kadar yoğurun.Kıvama gelince ince kıyılmış fesleğen eklenerek bir kez daha karıştırılın ve çorba kıvamına gelinceye kadar soğuk su ilave edin. Batırık çorbanız servise hazır.
                                                           Afiyet Olsun.

Yoğurtlu Semizotu

MALZEMELER:
yarım demet semizotu
1 adet salatalık
2 diş sarmsk
300 gr yoğurt
nane
pul biber
tuz

YAPILIŞI:Semizotunun yapraklarını kopartıp yıkayın. Sarımsaklı yoğurda semizotu ve doğranmış salatalığı ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine nane ve kırmızı biberle süsleyin.
                                                            Afiyet Olsun.

Bardakta Limonlu Krema

MALZEMELER:
4 yaprak jelatin (soğuk suda ıslatıp tabağa alın)
3 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
200 gr krem şanti
Yarım lt kaynar süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 adet limon suyu

YAPILIŞI:Yumurtayı, şekeri, limon kabuğunu çukur bir kabın içine koyup yumurta çırpma teli ile karıştırın. Sütü malzemenin içine koyup devamlı olarak karıştırın jelatini koyup karıştırarak biraz soğutun limon suyunuda ekleyip yine biraz karıştırın. Krem şantiyide koyup ağır ağır karıştırın. Bardaklara boşaltın ve dolapta yarım saat kadar bekletin. Servis yaparken üzerlerine krem şanti sıkıp yeşil fıstık serpiştirin.
                                                            Afiyet Olsun.

Bandırma

MALZEMELER:
1 Adet Tavuk
4 Adet Yufka
150 gr margarin
100 gr Ceviz
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Tavuğu suda tuz ve karabiber ile haşlayın. Soğuması için tavuk sudan çıkarın. Bu arada yufkaları 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtın ve rulo halinde sararak tavuk suyunda 30 dk pişirin. Daha sonra eritilmiş margarine her iki tarafı bandırıp bir kaba dizin. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serperek servis yapın.
                                                          Afiyet Olsun.

Bamya Güveç

MALZEMELER:
  • 500gr bamya
  • 3 adet soğan
  • 250gr kuşbaşı et
  • 1 çorba kaşık salça
  • 1 bardak un
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • su
  • tuz
 YAPILIŞI:Bir Tencerenin içine et ve soğanı koyup kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencerey atın ve soteleyin. Güvecinizin içine temizlenmiş bamyaları atın suyunu ve tuzunuda koyup sulandırdığınız salçayı üzerine dökün. Unu bir kaba koyup yarm bardak su ile bir hamur yapın ve açın. Güveç tencerenizin üzerini kapatacak büyüklükte olsun. Üzerini hava almıcak şekilde hamurla kapatın ve pişirin.

                                                                                 Afiyet Olsun. 

Ballı Sebze

MALZEMELER:
  • 4 adet şalgam
  • 4 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4 adet bonfile
  • Karabiber
  • Tuz
 YAPILIŞI:Şalgam ve havucu küp küp doğrayın. Soğanı ikiye bölün. Tencerenize yarısına kadar su koyun ve 2 çorba kaşığı bal ve soğanı koyup kaynatın. Sebzeleri de ekleyip 5 dk daha kaynatın. Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. Tereyağında kavurun. Karabiber, tuz ve defne yaprağını ekleyin. Geriye kalan 1 kaşık balı da koyup karıştırın. Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
                                                             Afiyet Olsun.

Ballı Muz Tatlısı

MALZEMELER:
  • 5 adet muz
  • 4 çorba kaşığı bal
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
  • Antep fıstığı
YAPILIŞI:Muzların kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye kesin. Sıvı yağı orta ateşte kızdırıp yağda muzları alt üst ederek kızartın. Kızaran muzları kağıt havlunun üzerine alın. Balı 3 yemek kaşığı suyla sulandırıp servis yaparken tabağın tabanına balı döküp üzerine kızarmış muzu yerleştirin. Geri kalan balı muzların üzerine gezdirip antep fıstık ile süsleyip servis yapın.
                                                          Afiyet Olsun.