Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















13 Ekim 2011 Perşembe

Bamya Güveç

MALZEMELER:
  • 500gr bamya
  • 3 adet soğan
  • 250gr kuşbaşı et
  • 1 çorba kaşık salça
  • 1 bardak un
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • su
  • tuz
 YAPILIŞI:Bir Tencerenin içine et ve soğanı koyup kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencerey atın ve soteleyin. Güvecinizin içine temizlenmiş bamyaları atın suyunu ve tuzunuda koyup sulandırdığınız salçayı üzerine dökün. Unu bir kaba koyup yarm bardak su ile bir hamur yapın ve açın. Güveç tencerenizin üzerini kapatacak büyüklükte olsun. Üzerini hava almıcak şekilde hamurla kapatın ve pişirin.

                                                                                 Afiyet Olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder