Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....
13 Ekim 2011 Perşembe
Ballı Muz Tatlısı
MALZEMELER:
5 adet muz
4 çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
Antep fıstığı
YAPILIŞI:Muzların kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye kesin. Sıvı yağı orta ateşte kızdırıp yağda muzları alt üst ederek kızartın. Kızaran muzları kağıt havlunun üzerine alın. Balı 3 yemek kaşığı suyla sulandırıp servis yaparken tabağın tabanına balı döküp üzerine kızarmış muzu yerleştirin. Geri kalan balı muzların üzerine gezdirip antep fıstık ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder