Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















14 Ekim 2011 Cuma

Çanak Kebabı

MALZEMELER:
750 gr. kuzu eti
2,5 kaşık margarin
4 patates
2 kuru soğan
8 küçük taze soğan
2 domates veya yarım fincan domates salçası
2 adet kırmızı biber
2 demet dereotu
2 kahve fincanı su
1 büyük yağlı kağıt
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Kuru soğanı halka halka taze soğanları ise yarımşar parmak uzunluğunda doğrayın. Patatesleri dörde bölün. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Sonra bütün bu sebzeleri kuzu eti, domates yoksa salça, kırmızı biber, kıyılmış dereotu tuz karabiber ile birlikte büyükçe bir güvece döşeyin. Suyunu koyun. En üste güveci iyice örtecek yağlı bir kağıt sererek üzerine bir de kapak kapatın. Fırına sürün. 2 saat süre ile etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sofraya güveç kabı içinde getirip, sıcak servis yapın.
                                                            Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder