- 4 adet şalgam
- 4 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 çorba kaşığı bal
- 100 gr. tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 4 adet bonfile
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI:Şalgam ve havucu küp küp doğrayın. Soğanı ikiye bölün. Tencerenize yarısına kadar su koyun ve 2 çorba kaşığı bal ve soğanı koyup kaynatın. Sebzeleri de ekleyip 5 dk daha kaynatın. Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. Tereyağında kavurun. Karabiber, tuz ve defne yaprağını ekleyin. Geriye kalan 1 kaşık balı da koyup karıştırın. Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder