MALZEMELER:
750 gr un
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
Yeteri kadar su
1 çimdik tuz
İç Malzemesi
1 kg ceviz
1 su bardağı şeker
Şerbeti için:
500 gr toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:Tüm malzemeyi yumuşak (kulak memesi kıvamı)bir hamur olacak şekilde karıştırıp yoğurun. Bu hamuru bezelere ayırıp çok ince bir şekilde açın. 1 kg ceviz içini küçük olarak kıyın ve içerisine 1 su bardağı şeker ekleyin. İnce bir şekilde açtığınız yufkalara bu karşımdan serpin ve oklavayla yuvarlayarak sarın sardıktan sonra büzüştürerek içinden oklavayı çıkartın az yağlanmış tepsiye dizin ve fırına verin pişince şerbetini dökün.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder