Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















16 Eylül 2011 Cuma

Toyga Çorbası

MALZEMELER:
1.5 su bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt
1 lt su
1 çorba kaşığı kuru nane
2 su bardağından biraz az(300gr) dövme aşurelik buğday
2 lt tavuk suyu
100gr tereyağı-margarin
1 su bardağı un
Tuz

YAPILIŞI:Nohutu ve buğdayı akşamdan bol suda ıslatın. Yıkayıp bir lt kadar suda pişirin. Unu yoğurdu bir kaba koyun ve karıştırın. Tavuk suyunu koyup pişen malzemenin üzerine ilave edin. Tuzunu da koyup 5 dk kadar daha kaynatın. Diğer bir taraftan yağı kızdırın içine naneyi koyun ve çorbanın üzerine gezdirin.
                                                           Afiyet Olsun.

Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası

MALZEMELER:
200gr.tereyağı
2 su bardağı kuru fasulye
3adet soğan
2 lt et suyu
200gr krema
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sirke
4 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı hardal

YAPILIŞI:Tencerenin içine yağı ve soğanı koyup karıştırın. Soğanlar yumuşadığında fasulyelerin yarısını koyun. Diğer yarısını ayırın. fasulyenin suyunu et suyunu tuzunu ilave edip doğrayıcıdan geçirin. Ve tencereye boşaltın. Başka bir kaba hardal, sirke, un, yumurta ve kremayı koyun. iyice karıştırın çorbanın içine ilave edin. Ayırdığınız fasulyeleri de ilave edip 5 dk kaynatın. Servise hazır.
                                                           Afiyet Olsun.

Tennuri Çorbası

MALZEMELER:
2 su bardağından biraz az (300gr)nohut
1 su bardağı pirinç
2 adet küçük soğan
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr kıyma
2.5 lt et suyu veya su
1 çay kaşığı nane
1çay kaşığı kırmızı biber
Tuz

YAPILIŞI:Nohutu akşamdan ıslatın. Tencereye koyun üzerini kapatacak kadar su koyun ve haşlayın. Nohut yarı pişme haline gelince mercimek ve pirinci de ekleyin. Diğer bir tencerenin içine yağı koyup kızdırın soğanı katıp karıştırın. Daha sonra kıymayı koyun ve kavurun. Kıyma suyunu verdiği suyu çektikten sonra unu,naneyi,tuzu,kırmızı biberi ve et suyunu ekleyin ve karıştı.5 dk kaynatın. Servise hazır.
                                                             Afiyet Olsun.

Tatar Çorbası

MALZEMELER:
1 adet domates
2 adet patates
1 lt et suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
karabiber
nane
tuz

YAPILIŞI:Bir tencereye margarini koyup eritin. Ezilmiş domatesi koyup bir iki çevirin. Üzerine küp halinde doğranmış patatesleri koyun. Sonra et suyunu ilave edip pişirin. Tuz ve karabiberini de koyun. Öte yandan unu bir kaseye koyup üzerine de tencereden iki üç kaşık et suyu alıp bulamaç yapın. Bu bulamacı kaşık kaşık çorbaya yedirin. Biraz daha pişirin, üzerine nane ekip servis yapın.
                                                           Afiyet Olsun.

Tarhana Çorbası

MALZEMELER:
400gr hazır tarhana
2 lt et suyu
1 adet kızarmış ekmek
1 lt su
2 diş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI:Tarhanayı önceden 1 lt suya koyup 25-30 dk kadar yumuşamaya bırakın. Et suyunu bir tencerede kaynatın. Tamamen yumuşamış olan tarhanayı kaynamış olan et suyundan biraz ilave edip et suyunun içine dökün ve sürekli karıştırın.5 dk kadar kaynatın ve daha sonra sarımsağını ilave edin. Arzuya göre kızarmış ekmek yada da pul biberli yağla servis yapın.
                                                           Afiyet Olsun.

Şehriyeli Tavuk Çorbası

MALZEMELER:
1.5 çorba kaşığı tel şehriye
yarım tavuk
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
yarım çorba kaşığı limon suyu
1.5 litre su
1.5 çay kaşığı karabiber
tuz

YAPILIŞI:Soğanları ve tavuğu bir tencereye kyup kaynatın. Pişen tavuğu dilim dilim yapın. Tavuk suyunu süzdükten sonra içine domates koyup kaynatın. Son olarak şehryesini ve tuzunuda ilave edip pişirmeye devam edin. Piştikten sonra biraz tavuk parçası içine atın ve maydanozla servis yapın..
                                                           Afiyet Olsun.

Şafak Çorbası

MALZEMELER:
3 çorba kaşığı un
3 adet domates
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı et suyu
karabiber
tuz

YAPILIŞI:Bir tencerede yağı eritere unu atıp sararıncaya kadar kavurun. Sonra salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Karıştırara sütü ilave edin. Sonra et suyunu, tuzunu ve karabiberini ilave ederek kaynatın ve sıcak servis yapın..
                                                         Afiyet Olsun.

Süt Çorbası

MALZEMELER:
2 lt et suyu
2 adet yumurta
kahve fincanı un
yarım kahve fincanı süt
yarım kahve fincanı su
1 çorba kaşık yağ

YAPILIŞI:Et suyunu bir tencerede kaynatın. Sütle unu bir kapta iyice karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna katarak iyice yedrin. Tuzunuda ilave ederek yarım saat pişirin. Üzerine dereotu serpip servis yapabilirsiniz.
                                                             Afiyet Olsun.

Soğan Çorbası

MALZEMELER:
4 adet soğan
6 su bardağı su
1 fincan un
kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yağ
karabiber
tuz

YAPILIŞI:Soğanları rendeleyip yağda kavurun.Üzerine unu ilave ederek biraz daha kavurun. Sonra suyunu, tuzunu ve karabiberini koyun. sürekli karıştırın. Üzerine peynirin koyarak servis yapın.
                                                              Afiyet Olsun.

Sebze Çorbası

MALZEMELER:
100 gr tereyağı
3 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
2 adet pırasa (küp şeklinde doğranmış)
1 adet kereviz(küp şeklinde doğranmış)
5 adet domates (küp şeklinde doğranmış)
1 demet maydanoz
2 adet soğan (küp şeklinde doğranmış)
2 adet kabak (küp şeklinde doğranmış)
2 adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
Yarım su bardağı bezelye
3 lt et suyu veya su
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
YAPILIŞI:Yağı bir tencerede kızdırın. İçine soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış sebzeleri atın ve 5 dk kadar kavurun. Daha sonra unu ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın. Domates,domates salçası,et suyu ve tuzunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp ağır ateşte 45 dk pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanozla servis yapın.
                                                            Afiyet Olsun.

Saray Çorbası

MALZEMELER:
3 adet patates
2 adet küçük kabak
2 adet havuç
100 gr bezelye
2 adet soğan(küçük kare şekilde doğranmış)
4 adet domates(kare doğranmış)
250 gr yaklaşık 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
3 lt et suyu veya su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı fesleğen
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı nane
tuz

YAPILIŞI:Kare şekilde doğranmış sebzeleri bir süzgece alın. Yağı bir tencerede kızdırın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimeği ekleyin. Daha sonra domates ve domates salçasını ilave edin. Kare şekilde doğradığınız sebzeleri de ekleyerek suyunu ilave edin. Ağır ateşte 25-30 dk pişirin. Üzerine nane ve fesleğen serpiştirerek servis yapın.
                                                             Afiyet Olsun.

Sakız Kabağı Çorbası

MALZEMELER:
5 tane sakız kabağı
4 tane soğan
2.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
200gr.tereyağı
3lt et suyu
yarım demet dereotu(ince kıyılmış)
tuz.

YAPILIŞI:Yağı kızdırıp soğanları ilave edin pembeleşinceye kadar karıştırın. Kabağı tuzu koyduktan sonra 3 dk kadar kavurun. daha sonra et suyunu ilave edin.20 dk ağır ateşte kaynatın. Pişen malzemeyi doğrayıcıdan geçirin. Diğer bir kaba yoğurdu,unu koyup karıştırın üzerine de biraz çorba malzemesinden koyup gevşetin .Ve çorbanın içine ilave edin.3 dk kaynadıktan sonra çorbanız servise hazır. İsteğe göre kırmızı biberli yağ gezdirin Ya da üzerine dereotu serpip servis edin.
                                                          Afiyet Olsun.

Yoğurtlu Bakla Çorbası

MALZEMELER:
2 lt et suyu
2 çorba kaşığı un
yarım kg yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
3 avuç taze bakla
2 çorba kaşığı nane
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz

YAPILIŞI:Baklaların kılçıklarını ayıklayarak fındık büyüklüğünde doğrayın. Et suyu ile pişirin. Diğer tarafta un ve yoğurdu bir kapta ezerek bir bardak su ile sulandırın. Sonra bu karışımı çorbaya ilave edin. Tuzunu ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın. Un pişince ateşten alın. Üzerine nane, dereotu ve kırmızı biber serpip servis yapın.
                                                            Afiyet Olsun.

Pirinçli Sebze Çorbası

MALZEMELER:
100 gr pirinç
200 gr kabak
4 adet havuç
200 gr taze fasulye
200 gr patates
2 adet soğan
6 adet yeşil biber
20 ml sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça
2.5 lt su
tuz

YAPILIŞI:Soğanı yağda kavurun. Havucu, patatesi ve kabağı soyup yuvarlak bir şekilde kesin. Sivri biberleri ve taze fasülyeleri ince ince kesip tencereye koyun ve soğanla kavurmaya devam edin. Salçayı ve pirinçleri ekleyip suyunu ilave edin. Tuzunu da ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
                                                            Afiyet Olsun.

Pirinçli Domates Çorbası

MALZEMELER:
4 su bardağı et suyu
3 domates
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
Pulbiber
Maydanoz
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:Et suyunu ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağı orta büyüklükte bir tencerede kaynamaya bırakın. Domatesleri rendeleyip et suyu kaynamaya başladığında domatesi ve salçayı ilave edin. Salçayı suya iyice yedirdikten sonra 6 yemek kaşığı pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşamaya başladığında tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serperek, servis yapın.
                                                              Afiyet Olsun.

Pırasa Çorbası

MALZEMELER:
2 adet pırasa
4 adet patates
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı taze süt kreması
2 lt. su
Tuz

YAPILIŞI:Pırasayı yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri de küçük parçalara bölün.Sebzeleri, 2 lt. tuzlu su içinde yumuşayana kadar haşlayın. Püre hale getirin. Tekrar ateşe koyun.
Kremayı yumurta sarılarıyla çırpın. Çorbayı ateşten indirin, karışımı içine katın..
                                                           Afiyet Olsun.

Paça Çorbası

MALZEMELER:
6 adet keçi paçası
1 adet soğan
14 bardak su
6 diş sarımsak
sirke
2 çorba kaşığı margarin
tuz

YAPILIŞI:Temizlenmiş paçaları su, soğan, 3 diş sarımsak ve tuz ilavesiyle haşlayın. Pişmesi 3.5-4 saat sürebilir. Paçalar iyice yumuşadıktan sonra margarini ve suyunu ekleyin. Dövdüğümüz sarımsakları sirkeyle karıştırıp paçya dökün. sıcak servis yapın..
                                                           Afiyet Olsun.

Meyaneli Mercimek Ezme Çorbası

MALZEMELER:
400gr.(2.5 su bardağı)kırmızı mercimek
4 adet soğan
2 küçük boy havuç
200 gr. tereyağı
2 lt et suyu
1 su bardağı un
Tuz

YAPILIŞI:Mercimeği tencereye koyun ve üzerine 1 lt kadar su koyun. 2 parça havuz 1 adet soğan ilave edip pişirin. Başka bir tencereye yağı koyup kızdırın içine soğanı unu ilave edin. Soğanlar pembeleşince üzerine et suyunu ve tuzunu ilave edin. Diğer malzemelerle karıştırın. 10 dk kadar pişmeye bırakın. Pişen çorbayı doğrayıcıdan ya da süzgeçten geçirin. Son olarak tereyağında pul biber yapıp üzerine dökün.
                                                             Afiyet Olsun.

Mercimek Çorbası 2

MALZEMELER:
2 su bardağı mercimek
2 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz

YAPILIŞI:Bir tencereye yıkadığınız mercimekleri, soyduğunuz ve dört parçaya böldüğününüz patates, soğan ve havucu atın ve üzerine suyunu dökerek haşlayın. Daha sonra hepsini mikserden geçirin ve bir tencereye alın. Üzerine yağda kavrulmuş salça, pul biber ve naneyi ilave ediniz. Son olarak tuzunu ilave edin ve sıcak servis yapın..
                                                           Afiyet Olsun.

Mantar Çorbası

MALZEMELER:
250 gr mantar
4 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
yarım demet dere otu
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
karabiber
tuz

YAPILIŞI:Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip mantarları atın ve kavurun. İce doğranmış sarımsakları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince ununu ekleyin, kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini ilave edip dereotuyla brlikte servis yapabilirsiniz..
                                                           Afiyet Olsun.

Kuzu Başı Paça Çorbası

MALZEMELER:
  • 1 adet kuzu başı
  • 4 adet kuzu bacağı
  • 2 adet küçük soğan
  • 3 adet defne yaprağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • Tuz
 
YAPILIŞI:Kuzu başı ayaklarını bol suda iki saat kadar bekletin. Suyunu değiştirin ve 6 lt su ile kaynatın. Kaynatırken oluşan köpüğü alın. İçine soğanı,defne yaprağını,sarımsağın yarısını ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Pişen parçaların kemiklerini ayıklayın. Küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun. Haşlama suyunu üzerine süzdürüp dökün 5 dk kadar kaynatın. İki çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Sirke ve sarımsakla servis yapın.
                                                        Afiyet Olsun.

Kuşkonmaz Çorbası

MALZEMELER:
  • 10 subardağı tavuk veya et suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 kaşık margarin
  • 1 kutu kuşkonmaz (konserve)
  • 2 yumurta sarısı
  • yarım fincan çiğ krema
YAPILIŞI:Un ve yağı ateşte esmerleştirmeden kavurun. Et suyu veya tavuk suyunu topaklaştırmadan karıştırarak ilave edin. İki taşım kaynatın. Kuşkanmazların üç tarafından fındık büyüklüğünde üçer parça kesin. Geri kalanını ezip suyu ile birlikte çorbaya ilave edin. Yarım saat kadar pişirin. Çiğ krema ile yumurtayı çırpıp karıştırarak çorbaya ilave edin. Kesmiş olduğunuz kuşkonmazları da çorbaya katıp sıcak servis yapın.
                                                         Afiyet Olsun.

Kremalı Tavuk Çorbası

MALZEMELER:
8 bardak tavuk suyu
2 çorba kaşığı margarin
yarım çorba kaşığı un
1 adet tavuk göğsü eti
1 bardak çiğ krema
1 adet yumurta sarısı
tuz

YAPILIŞI:Bir tencereye margarini ve unu koyup unu sarartmadan kavurun. Sonra azar azar tavuk suyunu ilave edin. On dk kaynatıp ince bir süzgeçten geçirip bir tarafa bırakın. Öte yandan haşlanmış tavuk göğsünü kıyın. Kıydığınız tavuk göğsünü çatalla ezin. Sonra buna bir yumurta sarısı ve krema katıp karıştırın. Hepsini çorbaya ilave edin. Tuz da koyduktan sonra bir taşım kaynatın.
                                                            Afiyet Olsun.

Kremalı Domates Çorbası

MALZEMELER: 

300gr tereyağı
4 çorba kaşığı un
2 soğan(piyaz doğramış)
1 havuç
2 domates(iri parçalar halinde)
3 lt et suyu
3.5 çorba kaşığı domates salçası
250 gr krema
Tuz



YAPILIŞI:Yağı koyup kızdırın. Soğanları ve daha sonra unu ilave edin. Un renk alınca soğanlarda kızarmıştır. Havucu,defne yaprağını ve domatesi ilave edip 2 dk karıştırın salçayı da koyduktan sonra 2 dk daha karıştırın ve et suyunu yedirerek dökün. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin 30 dk ağır ateşte pişirin. Süzgeçten diğer bir kaba süzdürün. Kremasını ilave edip karıştırın. Arzuya göre üzerine rende kaşar ile servis yapabilirsiniz.
                                                         Afiyet Olsun.

Köylü Çorbası

MALZEMELER: 

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 adet kuru soğan
  • 185 gr margarin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • yarım fincan sirke
  • kırmızı pul biber
  • karabiber
  • tuz
 
YAPILIŞI:Yeşil mercimeği ayıkladıktan sonra üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın. İnce kıyılmış soğanları yarım paket yağda pembeleştirin. Sonra domates ve salçayı ekleyip kavurun. Haşlanan mercimeğin suyunu
süzüp tencereye ekliyelim. 1.5 lt su ile mercimekleri pişinceye kadar kaynatalım. Erişteyi, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de katalım. Erişteler pişip çorba koyulaştıktan sonra kırmızı pul biber ve naneyi erittiğimiz yağın içinde kızdırıp çorbaya ilave edelim. 1-2 dk kaynattıktan sonra sıcak servis yapın.
                                                           
                                                        Afiyet Olsun.

Köy Usulü Mercimek Çorbası

MALZEMELER: 
3 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
3.5 lt et suyu
2 adet yumurta
150 gr tereyağı
2 adet havuç(soyulmuş ve küp doğranmış)
4 su bardağı un
¼ limon suyu
2 su bardağı su
500 ml ayçiçek yağı
tuz
YAPILIŞI:
Mercimeği bol su ile haşlan. Tencerenin içine yağı ve soğanları koyup kavurun. Havuçları koyun karıştırın. Et suyunu ilave ederek bir taşım kaynatın. Ağır ateşte kaynamaya bırakın. Başka bir kapta unu koyun içine yumurtayı limon suyunu,tuz ve suyu koyup yoğurun.10 dk dinlendirdikten sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açıp 3 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin. Çiçek yağını bir tencerede kızdırın ve hamurları bu yağın içinde kızartın. Haşlanmış mercimeği süzdürerek et suyunu ilave edin. Hamurları çorbanın üzerine koyup servis yapın.

Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası

MALZEMELER: 

250 gr kıyma
100 gr yağ
3 adet patates
2 su bardağı un
3lt et suyu veya su
2 soğan(ince kıyılmış)
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karbiber
1 çorbakaşığı nane
Tuz
YAPILIŞI:Unu bir kabın içine koyun üzerine azar azar su ilave ederek karışıtırınız. Sert bir hamur haline getirin. Bu hamuru kuskus haline getirin. Diğer bir tencereye yağ koyup kızdırın. Soğanı kıymayı koyup kavurun. Bu karışımın içine domatesi, tuzu, karabiberi ilave ediniz. Birkaç dk. karıştırın ve üzerine et suyunu dökün kaynatın.Hazırladığınız hamurları üzerine serpiştiriniz 5 dk kaynaıp ateşten alınız. Son olarak taze naneyi üzerine serpin ve servise hazır.
                                                             Afiyet Olsun.

Karalahana Çorbası

MALZEMELER: 

  • 1 kg kara lahana (irice doğranmış)
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 su bardağı mısır yarması
  • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
  • Yarım paket margarin
  • Kırmızıbiber
  • Tuz

YAPILIŞI:

Bir tencereye 10 bardak su koyun sonra mısırları ve fasulyeleri atın 20 dk kadar kaynatın. Sonra yıkamış olduğunuz lahana ve tuz ilave edin ve lahanaların pişmesini bekleyin. Ayrı bir kapta yarım paket margarinle soğanları kavurun saçasını ve biberini koyup karıştırın. Kavurlduktan sonra çorbaya ilave edin ve 10 dk kaynatın çorbanız servise hazır.
                                                       Afiyet Olsun.

Kabaklı Pirinç Çorbası

MALZEMELER:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • yarım demet dereotu (kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı rende kaşr peyniri
  • 1.5 lt et suyu
  • nane
  • karabiber
  • tuz
YAPILIŞI:Kabak ve patatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye yapı koyup eritin ve sebzeleri içine atarak on dk kadar soteleyin. Üzerine et suyunu ilave edin. Sebzeleri yarı pişmiş bir haldeyekn pirincini ilave edin. Tuz ve karabiberini de koyun. Çorbayı ateşten almadan önce kıyılmış dereotunu ve nanesini ekleyin..
                                                           Afiyet Olsun.

İşkembe Çorbası

MALZEMELER:
  • 1 kg. pişmiş işkembe(ince doğranmış)
  • 3 adet soğan(çok ince doğranmış)
  • 2.5 lt işkembe suyu
  • 200gr.tereyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı un
  • tuz

YAPILIŞI:
Tencereye yağın yarısını koyup kızdırın. Soğanı sarımsağı unu ilave edip çırpın. Un kahverengi bir hal aldığında suyunu koyun.5 dk. kaynatın. Daha sonra tuzu,sirkeyi,işkembeyi ilave edip karıştırın. Geriye kalan yağı tavaya koyup kızdırın içine kırmızı biberi,kekiği, naneyi,fesleğeni ilave edin. Ve çorbanın üzerine dökün. Maydanozu ilave edip karıştırın. Çorbanız servise hazır.
                                                            Afiyet Olsun.

Ispanak Çorbası

MALZEMELER:
  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Yarım kg süt
  • 2 su bardağı et suyu vaya su
YAPILIŞI: Temizleyip doğradığınız ıspanakları tencereye koyun.Biraz su ekleyip ıspanakları öldürün sonra süzüp suyunu sıkın. Margarini eritip ince kıydığınız soğanları ekleyip pembeleştirin. Unu da ekleyip karıştırın. Sonra ıspanaklrı koyup karıştırın. Yarım kilo süt, tuz, karabiber ve et suyu veya su ekleyip 15 dakika kaynatıp servis yapın.
                                                           Afiyet Olsun.

Hatun Çorbası

MALZEMELER:
  • 50 gr margarin-tereyağı
  • 2 adet pırasa (jülyen doğranmış)
  • 2 adet küçük soğan (piyaz doğranmış)
  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet limon suyu
  • 1.5 lt tavuk suyu
  • 1/2 tavuk göğsü eti (didiklenmiş)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • Tuz
YAPILIŞI: Tencerede yağı kızdırın soğanları biraz kavurun. Pırasayı, havucu ilave edip 5 dk kavurun üzerine tavuk suyunu dökün bir taşım kaynatın. Tuzunu koyup ağır ateşte 10 dk kaynatın. Başka bir kapta unu, yumurtayı, limon suyunu ve birazda soğuk su koyup karıştırın. Bu malzemeyi çorbanın içine dökün daha sonrada tavuk etini ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynadıkta sonra çorbanız hazır.
                                                           Afiyet Olsun.

Ezogelin Çorbası

MALZEMELER:
  • 2.5 su bardağı et suyu1/4 kg kırmızı mercimek
  • yarım çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşiğı un
  • 2.5 çay kaşığı nane
  • yarım çay kaşığı kırmızıbiber
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • tuz
YAPILIŞI: Et suyunu kaynatın ve yıkanmış mercimekleri ilave edin. Mercimekler ezilince mikserden geçirin ve tekrar tencereye koyun. Diğer Taraftan unu kavurun. Rengi değişince su ilave edin macun kıvamına gelsin. Et suyuna ilave edin. Kaynayana kadar pişirin. Başka bir tencerede yağı eritin ve kırmızı biberi, karabiberi ve naneyi yakın ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis yapın..    
                                                               Afiyet Olsun.