Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















16 Eylül 2011 Cuma

Kuzu Başı Paça Çorbası

MALZEMELER:
  • 1 adet kuzu başı
  • 4 adet kuzu bacağı
  • 2 adet küçük soğan
  • 3 adet defne yaprağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • Tuz
 
YAPILIŞI:Kuzu başı ayaklarını bol suda iki saat kadar bekletin. Suyunu değiştirin ve 6 lt su ile kaynatın. Kaynatırken oluşan köpüğü alın. İçine soğanı,defne yaprağını,sarımsağın yarısını ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Pişen parçaların kemiklerini ayıklayın. Küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun. Haşlama suyunu üzerine süzdürüp dökün 5 dk kadar kaynatın. İki çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Sirke ve sarımsakla servis yapın.
                                                        Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder