Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















16 Eylül 2011 Cuma

Kuşkonmaz Çorbası

MALZEMELER:
  • 10 subardağı tavuk veya et suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 kaşık margarin
  • 1 kutu kuşkonmaz (konserve)
  • 2 yumurta sarısı
  • yarım fincan çiğ krema
YAPILIŞI:Un ve yağı ateşte esmerleştirmeden kavurun. Et suyu veya tavuk suyunu topaklaştırmadan karıştırarak ilave edin. İki taşım kaynatın. Kuşkanmazların üç tarafından fındık büyüklüğünde üçer parça kesin. Geri kalanını ezip suyu ile birlikte çorbaya ilave edin. Yarım saat kadar pişirin. Çiğ krema ile yumurtayı çırpıp karıştırarak çorbaya ilave edin. Kesmiş olduğunuz kuşkonmazları da çorbaya katıp sıcak servis yapın.
                                                         Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder