250 gr mantar
4 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
yarım demet dere otu
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
karabiber
tuz
YAPILIŞI:Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip mantarları atın ve kavurun. İce doğranmış sarımsakları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince ununu ekleyin, kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini ilave edip dereotuyla brlikte servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder