Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















10 Ağustos 2011 Çarşamba

Vişneli Turta

MALZEMELER:
  • 1 kg vişne
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • Yarım çay bardağı pudraşekeri
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Krema için:
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
YAPILIŞI: Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde margarin, pudraşekeri ve yumurta sarısını karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğurup, yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleştirin. Krema malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişen tart hamurunu kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine, pişirip ılıttığınız kremayı yayın. Kremanın üze-rine pişirdiğiniz vişne-leri dizin. Buzdola-bında yarım saat beklettikten sonra, dilimle-yerek servis yapın.
                                                               Afiyet olsun.

Güllaçlı İrmik Helvası

MALZEMELER:
  • 4-5 yaprak güllaç
  • İki buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
İrmik helvası için:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • İki buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
  • Portakal kabuğu dilimleri
YAPILIŞI: Dikdörtgen bir tepsiye ılık süt ve tozşeker koyup, karıştırın. Güllaç yapraklarını üst üste koyup, ıslatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Diğer taraftan helva için tereyağı ve fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte 2 dakika kavurun. İrmiği ekleyin ve fıstığın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın. Üzerine tozşekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp, 10 dakika demlendirin. Güllaçtan geniş ağızlı bir bardağın ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. Küçük bir cam kaseye güllaç, üzerine helva, tekrar güllaç tekrar helva olacak şekilde koyun. Güllaç ve helva bitene kadar aynı işleme devam edin. Bir kaşıkla helvanın üzerine bastırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın. Kalan malzemeyle aynı işlemi tekrarlayın. Portakal kabuğu dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
                                                                Afiyet olsun.

Peynirli İrmik Helvası

MALZEMELER:
  • Bir buçuk su bardağı irmik
  • 150 gram tuzsuz peynir
  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı tozşeker
  • İki buçuk su bardağı su
Üzerine:
  • Toz antepfıstığı
YAPILIŞI: Öncelikle peynirin sarı suyunun çıkması için suda 1 saat bekletip, suyunu süzün. Diğer tarafta tereyağını eritip irmiği ilave edin ve rengi pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta tozşekerle suyu kaynatın ve yavaşça irmiğin üzerine ilave ederek, bir taraftan da karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra kıyılmış peyniri ilave ederek demlenmeye bırakın. 20 dakika sonra servis tabağına alıp üzerine toz antepfıstığı serpin ve sıcak olarak servis yapın.
                                                                  Afiyet olsun.

Muhallebili Baklava

MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sirke
Yufkaların arasına sürmek için:
  • 200 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 10 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3 adet yumurta
Şerbeti için:
  • 3’er su bardağı tozşeker ve su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI: Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ve soğumaya bıkarın. Muhallebi için sütü bir tencereye alın. İçine unu azar azar ilave ederek tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Nişasta ve tozşekeri katıp, unun kokusum gidene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve çabuk soğuması için mikserle çırpın. Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker kırarak muhallebiye yedirin. Diğer taraftan hamur için un ve tuzu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtayı kırın. Yoğurt ve sıvıyağ ilave edin. En son süt ile sirkeyi katıp bütün malzemeyi yoğurun ve kıvamlı bir hamur eldeedin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. 20 adet beze koparın ve her bezeyi, nişasta ve un yardımıyla tepsi büyüklüğünde, incecik açın. Yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip, sıvıyağ ile karıştırın. Yufkaların 10 adedini aralarına birer kaşık yağ sürerek tepsiye üst üste koyun. Üzerine muhallebiyi döküp, yayın. Diğer 10 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve muhallebinin üzerine dizin. En üste kalan yağı gezdirin. Dilediğiniz şekilde keserek önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.
                                                             Afiyet olsun.

Muhallebili Tatlı

MALZEMELER:
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı un, 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için:
  • 3 su bardağı karışık meyve suyu
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
YAPILIŞI: Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp, tozşeker eriyene kadar karıştırın. Margarin ve unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve vanilya katıp karıştırın. Orta büyüklükte cam bir kabın içini suyla ıslatın ve muhallebiyi boşaltın. Üzerine kakaolu bisküviyi dizin. Diğer taraftan karışık meyve suyu, mısır nişastası ve tozşekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte koyu bir kıvam alana
kadar tahta kaşıkla karıştırın. Bisküvilerin üzerine yayın. Buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
                                                             Afiyet olsun.

Çilekli İrmik Tatlısı

MALZEMELER:
  • 5 su bardağı çilek suyu
  • 4 çorba kaşığı pudraşekeri
  • 6-7 çorba kaşığı irmik
YAPILIŞI: Çilek suyunu tencereye alın. Pudraşekerini çilek suyuna eleyerek iyice karıştırın. Tencereyi ocağa oturtun. İrmiği ilave edip, pişirin. Küçük kalıplara dökerek 1 saat buzdolabında dinlendirin. Kalıpları servis tabağına ters çevirin. İrmik tatlısının üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
                                                              Afiyet olsun.

Un Helvası

MALZEMELER:
  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
 YAPILIŞI: Bir tencerede tereyağını eritip elenmiş unu ilave ederek, kısık ateşte un pembeleşene kadar kavurun. Ardından ince kıyılmış ceviz içini ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Soğumuş şerbeti unun içine boşaltıp hızlı bir şekilde karıştırarak una yedirin. Pütürsüz bir kıvama geldiğinde ocaktan alın. İstediğiniz şekli verip servis yapın.
                                                            Afiyet olsun.

Cevizli Tahin Helvası

MALZEMELER:
  • 500 gram sade tahin helvası
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Süslemek için:
  • Badem veya antepfıstığı
YAPILIŞI: Tahin helvasını çatalla iyice ezin. Tahin, limon suyu ve cevizi ilave ederek karıştırın. Karışımı, ısıya dayanıklı küçük kaplara boşaltın. 180 derece fırında 5-10 dakika, üzeri pembeleşene dek pişirin. Üzerine badem veya antepfıstığı serpin. Ilık olarak servis yapın.
                                                            Afiyet olsun.

İrmik Helvası

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Üzerine:
  •  Hindistancevizi
YAPILIŞI: Bir tencereye irmik ve dolmalık fıstığı alın. Kısık ateşte fıstığın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurun. Başka bir tencereye süt, su ve tereyağını alıp, kaynatın. Tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Tozşeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kavrulmuş irmiğin içine fındığı ekleyin ve karıştırın. Daha sonra sütlü karışımı yavaşça irmiğin içine katın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatın. 15 dakika demlendirdikten sonra karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine hindistancevizi serpin ve servis yapın.
                                                               Afiyet olsun.

Çikolatalı İrmik Helvası

MALZEMELER:
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı irmik
  • İki buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 paket vanilya
Üzerine:
  • 1 paket (80 gram) bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
YAPILIŞI: Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine irmiği ekleyip 8-10 dakika karıştırarak kavurun. Diğer taraftan sütü kaynatıp içine tozşekeri ekleyin. Sıcakken, irmiğin rengi dönünce üzerine ekleyin. Ceviz ve vanilyayı ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra elinizle istediğiniz gibi şekillendirip bir tepsiye dizin. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dolmalık fıstıkla süsleyin. Çikolata donduktan sonra servis yapın
                                                              Afiyet olsun.

Ekmek Kadayıfı

MALZEMELER:
  • 1 adet orta boy ekmek kadayıfı
  • Yarım kg lor peyniri
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Vanilya, tarçın
Şerbeti için:
  • Dört buçuk su bardağı tozşeker
  • Beş buçuk su bardağı su
Üzerine:
  • 1 su bardağı dövülmüş badem
YAPILIŞI:Şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ekmek kadayıfının tek katını tepsiye yerleştirip, ılık haldeki şerbetin bir kısmıyla ıslatın. Ayrı bir yerde lor peyniri, tozşeker, süt ve tarçını mikserle karıştırın. Hazırladığınız karışımı, tepsideki ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatıp, kalan şerbeti üzerine gezdirin. Kısık ateşte, şerbetini çekene dek pişirin. Badem serpip, dilimleyerek servis yapın.
                                                             Afiyet olsun.

Ev Yapımı Yassı Kadayıf

MALZEMELER:
  • 1 kg süt
  • 2 adet kesmeşeker
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • Alabildiğine un
  • 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için:
  • Bir buçuk tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI: Su ve tozşekeri 10 dakika kaynatın. Daha sonra limon suyunu ilave ederek bir dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
* Bir bardak sütü ılıtın. İçine kesmeşeker ve yaş mayayı ekleyerek karıştırın. Üzeri hafif köpük olana dek 10-15 dakika dinlendirin. Oda sıcaklığındaki kalan sütü derin bir cam veya porselen kaseye alın. Mayalanmış sütü ekleyin. Karıştırarak unu ilave edin. Boza kıvamında bir hamur haline geldiğinde tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
Tarçın, ceviz içi ve tozşekeri karıştırın. Kepçeyle boza kıvamındaki hamurdan bir miktar hamur alın. Krep tavasına dökün. Hamurun, sadece tavaya dökülen alt yüzünü pişirin. Havlu peçete veya bez üzerine pişen yüzü alta gelecek şekilde dizin. Önceden hazırladığınız cevizli içi, hamurlar soğumadan içlerine pay edin. Yarım ay şeklini vererek ikiye katlayın. Kenarlarının açılmaması için bastırarak kapatın. Daha sonra çırptığınız yumurtalara batırın. Kızdırdığınız yağda kızartın. Çıkardığınızda kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzüldüğünde şerbete atarak yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın
                                                           Afiyet olsun.

Hurmalı Tel Kadayıf

MALZEMELER:
  • Yarım kg tel kadayıf
  • 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
  • 10 adet hurma
Şerbeti için:
  • 1 su bardağı esmerşeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
 YAPILIŞI: ŞERBETİ için, esmerşeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Kenarda soğutun. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, iri doğrayın. Kadayıfı bir kaba alıp avucunuzda ufalayın. Tereyağını ekleyip kadayıfla birlikte ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sık sık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın.
                                                               Afiyet olsun.

Muhallebili Tel Kadayıf

MALZEMELER:
  • Yarım kg tel kadayıf
  • 3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • Yarım tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
  • 6 adet ceviz
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuması için tencereyi ocaktan alın. Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin. Bir neskafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılınmış muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin.

                                                        Afiyet olsun.

Cevizli Tel Kadayıf

Malzemeler:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram ceviz
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • Üç buçuk su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Servis için:
  • Kaymak

Yapılışı:
Kadayıfı elinizle didikleyip, tel tel ayırın. Erittiğiniz tereyağından 3-4 çorba kaşığı alın ve fırın tepsisini yağlayın. Geri kalan tereyağını tel kadayıfla karıştırın. Kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dövülmüş cevizi serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyin ve elinizle bastırın. Tatlının üzerine ağırlık koyup, 10-15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip, bir-iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra dilediğiniz şekilde kesin. Kaymakla birlikte servis yapın.