Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















10 Ağustos 2011 Çarşamba

Güllaçlı İrmik Helvası

MALZEMELER:
  • 4-5 yaprak güllaç
  • İki buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
İrmik helvası için:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • İki buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
  • Portakal kabuğu dilimleri
YAPILIŞI: Dikdörtgen bir tepsiye ılık süt ve tozşeker koyup, karıştırın. Güllaç yapraklarını üst üste koyup, ıslatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Diğer taraftan helva için tereyağı ve fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte 2 dakika kavurun. İrmiği ekleyin ve fıstığın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın. Üzerine tozşekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp, 10 dakika demlendirin. Güllaçtan geniş ağızlı bir bardağın ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. Küçük bir cam kaseye güllaç, üzerine helva, tekrar güllaç tekrar helva olacak şekilde koyun. Güllaç ve helva bitene kadar aynı işleme devam edin. Bir kaşıkla helvanın üzerine bastırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın. Kalan malzemeyle aynı işlemi tekrarlayın. Portakal kabuğu dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
                                                                Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder