Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















10 Ağustos 2011 Çarşamba

Muhallebili Tel Kadayıf

MALZEMELER:
  • Yarım kg tel kadayıf
  • 3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • Yarım tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
  • 6 adet ceviz
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuması için tencereyi ocaktan alın. Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin. Bir neskafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılınmış muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin.

                                                        Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder