Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















10 Ağustos 2011 Çarşamba

Vişneli Turta

MALZEMELER:
  • 1 kg vişne
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • Yarım çay bardağı pudraşekeri
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Krema için:
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
YAPILIŞI: Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde margarin, pudraşekeri ve yumurta sarısını karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğurup, yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleştirin. Krema malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişen tart hamurunu kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine, pişirip ılıttığınız kremayı yayın. Kremanın üze-rine pişirdiğiniz vişne-leri dizin. Buzdola-bında yarım saat beklettikten sonra, dilimle-yerek servis yapın.
                                                               Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder