Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















16 Eylül 2011 Cuma

Hatun Çorbası

MALZEMELER:
  • 50 gr margarin-tereyağı
  • 2 adet pırasa (jülyen doğranmış)
  • 2 adet küçük soğan (piyaz doğranmış)
  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet limon suyu
  • 1.5 lt tavuk suyu
  • 1/2 tavuk göğsü eti (didiklenmiş)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • Tuz
YAPILIŞI: Tencerede yağı kızdırın soğanları biraz kavurun. Pırasayı, havucu ilave edip 5 dk kavurun üzerine tavuk suyunu dökün bir taşım kaynatın. Tuzunu koyup ağır ateşte 10 dk kaynatın. Başka bir kapta unu, yumurtayı, limon suyunu ve birazda soğuk su koyup karıştırın. Bu malzemeyi çorbanın içine dökün daha sonrada tavuk etini ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynadıkta sonra çorbanız hazır.
                                                           Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder