Malzemeler:
§ 4 yumurta
§ 1 su bardağı şeker
§ 1 su bardağı un
§ 1 çorba kaşığı kakao
§ 1 paket kabartma tozu
§ 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kreması İçin
§ 750 gr. süt
§ 4 çorba kaşığı un
§ 4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
§ 50 gr margarin
§ 1 su bardağı toz şeker
§ 1 paket vanilya
Sos İçin
§ 1 tatlı kaşığı yağ
§ 1 çay bardağı süt
§ 1 tatlı kaşığı şeker
§ 1 tatlı kaşığı kakao
§ 1 kaşık buğday nişastası
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu konup çıkartılır. En son yağ konur, yuvarlak bir kalıpta pişirilir. Sıcakken çıkarılıp ortadan kesilir, yarısı derin yuvarlak kaba yerleştirilir. Hazırlanan krema ortasına konulup üzerine kekin diğer yarısı kapatılır. Buzlukta bekledikten sonra (3-4 saat) servis yapmadan önce ters çevrilip hazırlanan sos dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder