Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















3 Ağustos 2011 Çarşamba

Ezogelin Çorbası


• 4 kişilik 250 gr kırmızı mercimek
• 2 çorba kaşığı un
• 2,5 su bardağı et suyu
• 2 çorba kaşığı margarin veya sadeyağ
• 2 çay kaşığı nane
• yarım çay kaşığı karabiber
• yarım çay kaşığı kırmızıbiber
• yeteri kadar tuz ve su

Yapılışı:
Kırmızı mercimek temizlenir ve kaynamakta olan et suyunun içinde atılır. Mercimek i-yice dağılıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra sügeçten geçirilir ve yeniden tencereye konarak hafif ateşte bırakılır. Bu sırada un yağsız olarak başka bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı surette karıştırarak kavrulur. Unun meyanesi gelince, yani rengi iyice değişince, yavaş yavaş ılık su ilave edilerek macun haline getirilir ve et sulu mercimek azar azar karıştırarak ilave edilir, bir taşım kaynatılır. Başka bir kapta yağ eritilir, içine kırmızıbiber, karabiber ve nane katılır. Yağı yakmadan kızdırmaya özellikle dikkat etmek gerekir; bu yağ bir taşım kaynamış olan çorbanın üstüne dökülür. Bir-iki defa karıştırılır ve servis yapılır. İsteğe göre çorbanın üstüne yağda kızarmış ekmek parçaları serpiştirilebilir.
Malzemeler:    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder