Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















2 Ağustos 2011 Salı

ŞEFTALİ PASTA

Malzemeler:

§ 2 kaşık yoğurt
§ 3 bardak un
§ 200 gr. margarin
§ Karbonat
§ Limon kabuğu rendesi

  Kreması İçin

§ 3,5 kaşık şeker
§ 1 adet yumurta
§ 2 kaşık un
§ 1 kaşık kakao
§ 1 su bardağı süt
§ 50 gr. margarin

Yapılışı:

Hamur için gerekli Malzemeler:  kullanılarak hamur elde edilir. Hamur 0,5 cm kalınlığında merdane ile açılır çay bardağı ile kesilen hamurlar ikiye bölünmüş ceviz kabuklarının üzerine yapıştırılıp 150 derece fırında açık renkte pişirilir. Krema için bir tencerede süt, şeker, un, yumurta ve kakao iyice karıştırılarak pişirilir, pişen krema biraz soğuyunca içerisine yapı koyup bir iki defa karıştırılır. Hazırlanan krema yarım daire şeklinde kurabiyelerin içine doldurularak  krema dondurduğumuz kurabiyelerin ortasına birer tane badem içi konur iki yarım daire şeklindeki kurabiyeler birbirine yapıştırılır. Şeker boyasına bir miktar su karıştırılır. Hazırlanan kurabiyelerin her tarafı şeker boyasında ıslatılıp dinlendirilir. Daha sonra şekere bulanıp servis yapılır. Süslemek İçin : Kırmızı şeker boyası (1 kaşık), 10 adet kabuğu soyulmuş badem içi. Kalıp İçin : 10 adet ikiye bölünmüş ceviz kabuğu.
                                                    

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder