Malzemeler: - 500 gr tel kadayıf - 1 su bar.dövülmüş ceviz - 3 adet yumurta - 1 çay bardağı süt - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 yem.kş.toz şam fıstığı - 1 çay kaşığı tarçın Şerbeti İçin: - 4 su bar. tozşeker - 3 su bardağı su - 1 yemek kaşığı limon suyu |
Yapılışı:
Şeker ve suyu kaynatıp içine limon ekleyip soğumaya bırakın. Tel kadayıfı bir parça tabağa serin. Ortasına ceviz ve tarçın karışımını koyun. Elinizi sütle ıslatıp sıkıca sarın. Kadayıfın hepsini bu şekilde bitirin. Yumurtaları çırpın. Kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın bol sıvı yağda kızartın. Yağdan çıkarıp hazırladığınız soğuk şurupta bekletin. Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın. Toz fıstık serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder