Malzemeler:
- 200 gr kedi dili bisküvi
- 1 su bardağı vişne suyu
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- ½ su bardağı iri dövülmüş fındık
- ½ kg vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- ½ su bardağı iri dövülmüş fındık
- ½ kg vişne
Yapılışı:
Yuvarlak bir kalıba bisküvileri dizin. Nişasta, şeker ile vişne suyunu karıştırıp muhallebi kıvamında bir pelte hazırlayın. Peltenin yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Biraz soğutun. Üzerine çekirdekleri çıkmış vişneleri dizin. Fındığı üzerine serpin. Kalan pelteyi üzerine yayın. Dolapta en az 4 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder