Malzemeler:
§ 3 adet yumurta
§ 1 çay bardağı sıvı yağ
§ 1 kase yoğurt
§ 1 Paket kabartma tozu
§ Yeteri kadar un
§ 1 paket sana yağı
§ Yeterince antep fıstığı
Yapılışı:
Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek içine dövülmüş fıstık serpilir ve oklava yardımıyla sarılarak yufkalar 4/1 boyutuna kadar sıkıştırılarak burulur. Tepsiye dizilerek üzerine 1 paket eritilmiş sana yağını gezdirin ve fırında pişirmeye bırakın. Şerbeti için; 4.5 su bardağı su, 4 bardak şeker ve 3 – 4 damla limon suyu birlikte kaynatılarak üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder