Malzemeler:
• 1 çay fincanı ev tarhanası,
• 2 çorba kaşığı tereyağı,
• 2 adet olgun domates, yada 1 kaşık damates salçası,
• 6-8 su bardağı etsuyu,yada tavuk suyu,
• Tuz,karabiber
Yapılışı:
* Çorbayı pişirmeden yarım saat önce tarhanayı bir bardak suyla karıştırın.Tencereye teryağını,kabukları rendelenmiş domatesi,ya da 1 çay bardağı domates suyunu, veya 1 kaşık domates salçasını aynı oranda sulandırarak koyun.4-5 dakika kadar kaynatın. Et suyunu ve tuzunu ilave edin. Tarhanayı ezerek karıştırın ve ağır ateşte 15 dakika pişirin. Ateşten alıp servis kasesine koyduğunuz tarhananın üzerine kuru nane ve kırmızı biberli kızgın tereyağını gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder