Malzemeler:
§ 1 su bardağı krema
§ 150 gr. krem şanti
§ 2 adet muz
§ 1 su bardağı Ponça ceviz
§ 15 adet kuru incir
Kek İçin
§ 4 yemek kaşığı kent pudra şekeri
§ 1 su bardağı un
§ 6 adet yumurta
§ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Krema İçin
§ 1 paket şekerli vanilya
§ 1 su bardağı un
§ 1 su bardağı süt
§ 1 çay bardağı toz şeker
§ 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
Yapılışı:
Kekin Yapılışı:
Yumurtaları şeker ile çırpın, un ve sıvı yağ ilave edin. Yuvarlak kek kalıbına döküp 160 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Kremanın Yapılışı:
Süt, şeker, un, yumurta ve şekerli vanilyanın orta ateşle karıştırarak pişirin, 150 gr. kabartılmış krem şantiyi 3 yemek kaşığı cevizi ezerek katın,
Pastanın Yapılışı:
3 eşit parçaya böldüğünüz keke hazırladığınız kremayı her kata eşit sürün. Kremanın aralarına muz parçalarını yayın daha sonra pastayı krem şanti ile kapatın. Pastanızı dilediğiniz şekilde mevsim meyveleriyle süsleyerek servise sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder