Malzemeler:
§ 2 paket eti yulaflı
§ 2 yemek kaşığı galeta unu
§ 30 gr. toz şeker
§ 1 paket dondurulmuş vişne
§ 50 gr. vişne marmelatı
§ Kalıpları yağlamak için margarin
Yapılışı:
Bisküvileri mikserde incecik kıyın. Bir fincan su ilave edin ve iyice karıştırın. Oluşturduğunuz hamuru buzdolabında bekletin toz şeker ve galeta unu karıştırın.Tart kalıplarını yağlayın ve dolaptaki hamuru eşit parçalara bölerek kalıplara yerleştirin. Hamurun üzerine hazırladığınız şekerli karışımı birer yemek kaşığı dökün. 1900 ısıtılmış fırında 20 dk. Pişirin fırından çıkartıp soğutun. Dondurulmuş vişneleri iyice eritin ve süzülmesini sağlayın soğuttuğunuz tartların içine fırça ile vişne marmelatından sürün meyveleri yerleştirin ve marmelattan vişnelerin üzerine de sürüp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder