Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















6 Ağustos 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

MALZEMELER:

  •    1 kg kereviz
  •   1 havuç
  •   1 patates
  •   Yarım bardak iç bezelye (konserve).
  •   1- 2 avuç arpacık soğan
  •   Yarım bardak zeytinyağı
  •   Yarım demet maydanoz ve dereotu
  •   1 çay kaşığı şeker
  •   limon
  •   Tuz
YAPILIŞI:

   Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan
ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.

  Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.

  Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.

  Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.

  İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.

  Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder