Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















3 Ağustos 2011 Çarşamba

Mercimekli Bulgur Pilavı

Malzemeler:  


• 2 su bardağı bulgur
• 1 su bardağı mercimek
• 2 baş soğan
• 3-4 çorba kaşığı tereyağı
• 4 su bardağı et suyu
• Tuz, karabiber
Yapılışı:

Mercimeği sıcak suyla dört beş defa yıkadıktan sonra sıcak su dolu bir tencereye koyun ve hafif ateş üzerinde 5-10 dakika bekletin. Avuç arasında iyice bastırıp ovuşturarak yüzeyde beliren kabukları atın. Soğanları incecik kıyın yağla birlikte öldürün. Tencereye et suyunu, kabukları çıkarılan mercimekleri koyun tuz atın ve kaynatın. Mercimekler biraz yumuşayınca, bulguru salın. Önce orta ısıda ateşte, sonra hafif ısıda pilavı pişirin. 15 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder