Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















2 Ağustos 2011 Salı

MELEK (ÇİMDİK) TATLISI

Malzemeler:

§  2 adet yumurta
§  ½ çay bardağı sıvı yağ
§  ½ çay bardağı katı yağ
§  1 kahve fincanı sirke ( limon suyu )
§  1 çay kaşığı tuz
§  Kabartma tozu
§  1-2 yemek kaşığı yoğurt
§  1 Yemek kaşığı süt
§  Yeterince un

  Şerbeti İçin

§  4 bardak şeker
§  2.5 bardak su
§  ½ bardak limon suyu

Yapılışı:

Kulak memesi kıvamında hamur haline gelen karışımı 5-10 dk. dinlendir. Sonra küçük torbalara yani bezlere ayırın. Mantı açar gibi açın. Sonra küçük küçük karelere kesin. Her kareyi üçgen olarak katla. Sonra diğer uçları birbirine yapıştır. Kızgın yağa atın. Kızaran hamurları önceden yapılmış, soğutulmuş şerbetin içine atın. Ilıyıncaya kadar buz dolabında beklet. Sonra üzerine fındık, fıstık ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder