Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















2 Ağustos 2011 Salı

KEMALPAŞA TATLISI

Malzemeler:

§ 9 çorba kaşığı zeytin yağı
§ 1 su bardağı yoğurt
§ 2 adet yumurta
§ Kabartma tozu
§ Yeteri kadar un

Yapılışı:

       Bütün malzeme karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekil verilir. Tepsiye dizilerek fırında kızartılır. Tepsinin çıkmasında 3-4 dk önceden kaynamış olan şerbet sıcak olarak dökülür. Şerbet :  1 Kilo şeker üzeri 1 parmak geçecek şekilde su konulur. 10 Dk. kaynamaya bırakılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder