Yemek Tarifleri Sitemize Hos Geldiniz.....







Sitemize Hoşgeldiniz.Sizlere Yardımcı Olabilmek Dileğiyle ....















3 Ağustos 2011 Çarşamba

ŞEKERPARE (BAŞKA USUL)

Malzemeler:

• 3 çay fincanı un
• 1 küçük paket margarin
• 1 çay fincanı pudra şekeri
• 1 fiske tuz
• 1 çay kaşığı karbonat
• 2 adet yumurta
 ŞURUP İÇİN:
• 3 bardak toz şeker
• 3,5 bardak su
• 1/2 limon
• 1/2 çay vanilya

Yapılışı:
 Yag, pudra şekeri, tuz ve karbonatı tahta bir kaşıkla karıştırarak yumuşatın. Krema haline gelen yağa yedirerek un ilave edip hamur yaptıktan sonra 10 dakika nemli bez altında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak iki el arasında iyice yuvarlayın ve el ayasıyla hafifçe bastırarak iki parmak arayla tepsiye dizin Üzerlerine kabukları soyulmuş ve yumurta akına batırılmış olan fındık ya da bademleri yerleştirdikten sonra orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirin. Öte yanda, şurubu hazırlayarak, kıvamlanan şuruba limon suyuyla birlikte çok az vanilya koyup bir taşım kaynatın. Fırından çıkan sıcak şekerparenin üzerine dökerek şurubu tepside çektirin ve soğuyunca servis yapın.   
                                    
                                                                Afiyet olsun.
                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder